
16 març Temps de Pèsols al Blau de Mar
El Maresme destaca com una de les principals zones hortícoles del país, amb una gran varietat de productes de la terra que reflecteixen la seva riquesa agrícola. Aquesta diversitat es posa en valor a través de les jornades gastronòmiques que se celebren al llarg de l’any, evidenciant la vitalitat i la tradició culinària de la comarca.
Un dels productes més emblemàtics és el pèsol, conegut també com *la perla verda del Maresme*. Aquest llegum, amb una llarga tradició a la comarca, esdevé protagonista amb l’arribada de la primavera, quan el bon temps convida a la seva collita i degustació. Durant els mesos de març i abril, diverses localitats organitzen activitats de divulgació gastronòmica per posar en valor aquest producte tan preuat a la cuina i a la taula. Catalogat com a producte singular del Maresme, el pèsol mereix un espai destacat a les Jornades Gastronòmiques del Pèsol, impulsades pel Consorci de Promoció Turística del Maresme. Aquestes jornades permeten gaudir de menús i plats elaborats amb pèsols en restaurants de la zona, comprar exquisideses a establiments especialitzats i adquirir el producte directament dels productors locals.
Al Blau de Mar, apostem pels productes de proximitat i la cuina de qualitat, per això, durant aquestes jornades, oferim dues propostes que fusionen tradició i creativitat: el Fricandó de rap amb trompetes de la mort i pèsols del Maresme, on la textura suau del rap es combina amb la intensitat de les trompetes de la mort i la dolçor dels pèsols, creant un plat ple de matisos; i els Pèsols ofegats amb botifarra negra i calamar d’Arenys, una recepta que ressalta el contrast de sabors entre la melositat dels pèsols, la potència de la botifarra negra i la delicadesa del calamar fresc.
Altres productes de renom de la comarca inclouen els pèsols de la floreta i els garrofal, especialment a Sant Andreu de Llavaneres, Caldes d’Estrac i Mataró; les maduixes de la Vallalta i les cireres d’en Roca d’Arenys de Munt durant la primavera; el tomàquet rosa del Maresme a l’estiu; els calamars, gambes, escamarlans i cloïsses d’Arenys de Mar; així com les mongetes o fesols del ganxet de Malgrat de Mar i Palafolls i els bolets del baix Maresme a la tardor.



Gaudeix de la primavera i el Temps de Pèsols amb nosaltres!
Fes la teva reserva avui mateix